Changes in academic library space: A case study at the University of New South Wales

Download files
Access & Terms of Use
open access
Abstract
As the digital environment continues to become more pervasive in our lives, academic libraries have had to adapt to ensure that services remain relevant to users’ needs. Research was conducted to examine the 2009-2011 refurbishment at the University of New South Wales (UNSW) Library and evaluate its success in meeting users' needs in terms of space and place, while also suggesting areas for improvement. The investigation used structured interviews to gauge students’ satisfaction with the Library’s space and/or facilities. Findings are explored under the following themes: collaborative study; individual study; spatial design; social space; technology; noise levels; and Help Zone. This research shows that users still require a physical space and the Library is highly valued as a place to congregate and study as it offers a welcoming and well designed environment with modern facilities.
Persistent link to this record
DOI
Link to Publisher Version
Additional Link
Author(s)
Bailin, Kylie
Supervisor(s)
Creator(s)
Editor(s)
Translator(s)
Curator(s)
Designer(s)
Arranger(s)
Composer(s)
Recordist(s)
Conference Proceedings Editor(s)
Other Contributor(s)
Corporate/Industry Contributor(s)
Publication Year
2011
Resource Type
Journal Article
Degree Type
UNSW Faculty
Files
download Peer-reviewed version.pdf 1.03 MB Adobe Portable Document Format
Related dataset(s)